Към днешна дата сградата скелет няма да може да бъде реновирана, а обществената

...
Към днешна дата сградата скелет няма да може да бъде реновирана, а обществената
Коментари Харесай

Сградата скелет за детска болница няма да бъде реновирана

" Към днешна дата сградата " скелет "  няма да може да бъде реновирана, а публичната поръчка ще би трябвало да отпадне ". Това сподели министърът на районното развиване и благоустройството Виолета Комитова на брифинг в Министерския съвет.

Комитова съобщи, че като районен министър може да издаде виза за планиране на чисто нова постройка за детска болница и по-късно министърът на опазването на здравето да реши дали ще се строи нова сграда или ще се търси друго решение. 

" През 2019 година е извършена социална поръчка на тематика реорганизация, възобновяване и уголемение на постройката " скелет " да се трансформира в Национална детска болница. Тази поръчка е извършена в Министерството на здравеопазването и са преведени към 9 млн. лева предплатено за работа по поръчката ", съобщи тя.

По думите ѝ през 2011 година тази постройка е планувана за събаряне.

" Още тогава в постановлението написа, че на мястото на тази постройка " скелет " ще има нова постройка за болница, само че остарялата постройка би трябвало да бъде съборена. Това е закон. През 2019 година някакви хора се слагат над този закон и споделят, че ще поправят остарялата постройка, и вършат социална поръчка за 100 млн. лева ", добави районният министър.

Тя акцентира, че постройката " скелет "  не може да бъде реновирана, а би трябвало да бъде съборена. 

Протестите против построяването на Национална детска болница върху остарялата сграда започнаха в края на 2019 година след решението на Министерството на здравеопазването да разпореди социална поръчка на стойност над 95 млн. лв., съгласно която новата болница трябваше да бъде построена върху градежа, стартират преди 40 години.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР